در فصول سرد سال در کشور
ایتالیا کوکویی پخته می*شود که در واقع مخلوطی از سبزیجات مختلف فصل شامل
تره*فرنگی، اسفناج و فلفل دلمه*ای قرمز و تخم*مرغ است.برای پخت این کوکو، زمان
زیادی لازم نیست، پس آن را برای شام امشب بپزید و لذت ببرید.
مواد لازم برای 3 تا 4 نفر:
2 قاشق سوپ*خوری روغن زیتون
یک عدد فلفل دلمه*ای قرمز بزرگ (نگینی خرد
شود)
یک قاشق چای*خوری زیره سبز
3 عدد تره*فرنگی حدود 450 گرم (خلالی خرد
شود)
150 گرم برگ اسفناج
5 عدد تخم*مرغ بزرگ
یک قاشق سوپ*خوری ریحان تازه خرد
شده
یک قاشق سوپ*خوری جعفری تازه خرد
شده
نمک و فلفل به میزان کافی
دو سوم پیمانه پنیر پارمسان (برای سرو درصورت
دلخواه)
طرز تهیه:
1- تابه متوسطی آماده کرده و روغن زیتون را در آن
بریزید. سپس تابه را روی شعله اجاق* گاز قرار دهید و فلفل*دلمه*ای را در روغن ریخته
و روی دمای متوسط اجاق*گاز تفت دهید.برای این منظور 6 تا 8
دقیقه زمان نیاز است. در طول این مدت، مرتب فلفل*های خردشده را هم بزنید. نصف قاشق
چای*خوری از زیره را نیز در مواد بریزید و 1 تا 2 دقیقه حرارت
دهید.
2- حالا تره فرنگی خردشده را به مخلوط فلفل و زیره
اضافه کنید و در ظرف را بگذارید و 4 تا 5 دقیقه صبر کنید تا تره فرنگی نرم شده و
بپزد. سپس کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید تا مواد مزه*دار
شوند.
3- برگ*های اسفناج را شسته و همراه آب آن به مواد
اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. مدت 5 دقیقه دیگر حرارت دهید تا اسفناج در همان آب
حاصل از شستن بپزد.نکته: در صورتی که برگ*های
اسفناج درشت است، آنها را خرد کنید.
4- تخم*مرغ*ها را در کاسه دیگری شکسته و با نمک،
فلفل، ریحان، جعفری و باقیمانده زیره مزه*دار کنید.سپس آن را روی سبزیجات
پخته داخل تابه ریخته و شعله اجاق*گاز را زیادتر کنید تا تخم*مرغ به اصطلاح، خودش
را بگیرد و تغییررنگ پیدا کند؛ البته برای این منظور باید در تابه را
بگذارید.
5- پس از اینکه سطح زیرین کوکو سرخ شد، شعله بالای
فر را روشن کرده و تابه را داخل فر قرار دهید تا روی آن نیز سرخ شود، ولی مراقب
باشید قهوه*ای*رنگ نشود. در پایان، پنیر پارمسان را روی سطح کوکو رنده کرده و سرو
کنید.
نکته:
اگرچه مرحله پایانی پخت
این کوکو در ایتالیا داخل فر است، ولی اگر اجاق*گاز شما فر ندارد، می*توانید پس از
سرخ*شدن قسمت زیرین کوکو، آن را به چند قسمت بریده و پس از برگرداندن تکه*ها، سطح
روی کوکو را نیز سرخ کنید.