ا در
نظر گرفتن طعم اصلی میگو و سازگاری خواص و طعم آن با سایر سبزیجات و طعم دهنده ها ،
روش ابداعی خاله خانم را برای تهیه میگو پلو به شما پیشنهاد میدهم :
مواد
لازم برای چهار نفر :
برنج = 3 پیمانه
سبزی
پلویی =1 استکان
پیاز = 1 عدد
سیر =
2-3 حبه
گوجه
فرنگی= 2-3 عدد
میگو
پاک کرده = 300 گرم
سرکه
سفید = 2 قاشق غذا خوری
شوید
+ جعفری خرد شده = 2 قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده = نصف استکان
کدو
نگینی خرد شده = نصف استکان
فلفل
دلمه ای خرد شده =نصف استکان
نمک ،
فلفل ، آبلیمو = به مقدار لازم
طرز
تهیه :
برنج
را از چند ساعت قبل با کمی آب و نمک خیس کنید .
در یک
قابلمه مناسب ، آب و نمک جوش بیاورید و بعد آب برنج را خالی کنید و برنج را به آب
در حال جوش اضافه کنید و بعد از اینکه مجددا آب جوش آمد ، سبزی پلو را به برنج
اضافه کنید و بعد به صورت کته یا آبکش برنج را دم کنید .
بعد
از پاک کردن میگو * در یک قابلمه تا دو سوم آب + یک قاشق چایخوری نمک و دو قاشق غذا
خوری سرکه بریزید و بگذارید کاملا بجوشد . میگو ها را داخل آب در حال جوش بیندازید
و بعد از اینکه کمی صورتی رنگ شدند آنها را آب کش کنید و بگذارید سرد شوند .
پیاز
را نگینی ریز خرد کنید و در تابه ای کمی روغن بریزید و تفت دهید تا طلایی شود ، سیر
را رنده کنید و به پیاز اضافه کنید و همراه زرد چوبه کمی تفت دهید و بعد میگو ها را
اضافه کنید و خوب دو طرف میگو را تفت دهید .
گوجه
را میکس کنید و داخل تابه بریزید کمی حرارت زیر تابه را زیاد کنید تا آب گوجه ها
کشیده شود .
بعد
از اینکه کمی سس غلیظ شد ، کدو و فلفل دلمه ای نگینی خرد شده را همراه شوید و جعفری
ساطوری شده به تابه اضافه کنید و مواد را کاملا هم بزنید . ( دقت کنید که میگو ها
در اثر هم زدن له نشوند ) نیمی از زعفران دم کرده را به سس بیفزائید و حرارت را
بسیار ملایم کنید و درب ظرف را بگذارید تا مواد کاملا بپزند و مزه دار شوند .
بعد
از اینکه مواد کاملا پختند ( آب آنها کشیده شد و رنگ میگو ها کاملا برگشت ) نمک و
فلفل آن را اندازه کنید ، به مقدار دلخواه آبلیمو داخل آن بریزد و هم بزنید .
برنج
را در ظرف مناسب بکشید و لابه لای آن را با سس میگو پر کنید و مقداری از میگو ها را
روی پلو بچینید و سرو کنید .
نکته :
استفاده از سرکه سفید برای جوشاندن میگو ، برای از بین بردن بوی میگو
است . اگر خیلی به بوی میگو حساس نیستید ، جوشاندن میگو در آب و نمک کفایت میکند .
ولی اگر خیلی حساس باشید برای از بین بردن بوی میگو ، از یک شاخه خرد نشده کرفس و
یک برگ بو درسته نیز استفاده کنید و بعد از آب کش کردن میگو ، کرفس و برگ بو را از
آن جدا کنید و دور بیندازید . البته طعم و بوی خود کرفس و برگ بو را نیز باید در
نظر داشته باشید ! کلا
جوشاندن میگو در ابتدای طبخ این قسم از خوراک به دلیل بالا بردن مقاوت بافت میگو و
سفت شدن گوشت لطیف آن است . برای درست کردن سایر خوراک با میگو ( تن پورا ، پفکی ،
سوخاری و ... ) نیازی به جوشاندن میگو نیست . به دلیل اینکه میگو بعد از جوشیدن سفت
میشود و به شکل حلقه ای در می آید . بهتر است اندازه فلفل
دلمه ای و کدو بسیار ریز تر از نگینی معمولی باشد . چون در صورت درشت بودن اندازه
آنها ، هنگام میل کردن غذا مزه آنها با مزه میگو تداخل ایجاد میکند . بهتر است بعد
از خرد کردن کدو و فلفل دلمه ای آنها را ساطوری خرد کنید . دقت کنید که کدو و فلفل
دلمه ای هنگام ساطوری کردن آب نیندازند .
از
قارچ سرخ شده نیز در سس میگو برای این پلو میشود استفاده کرد . در این صورت قارچ را
کوچکتر از اندازه میگو خرد کنید و جداگانه با مقداری کره و آبلیمو تفت دهید و 10
دقیقه قبل از آماده شدن سس میگو، قارچ ها را به آن اضافه کنید .
برای
عطر و طعم بهتر سس میگو ، همراه شوید و جعفری خرد شده از یک قاشق غذا خوری مخلوط
انواع سبزی معطر ( ریحان ، مرزه ، گشنیز ، نعناع و ... ) نیز میتوانید استفاده کنید
. دقت کنید که اندازه سبزی معطر به حدی نباشد که مزه میگو را کاملا تحت تاثیر قرار
دهد .
از
این سس میتوانید برای تهیه انواع خوراک ( غیر از میگو پلو ) نیز استفاده کنید .
میتوانید پلو را بدون سبزی نیز دم
کنید ولی استفاده از این مقدار کم سبزی پلو هنگام دم کردن برنج به دلیل ایجاد
سازگاری بین طعم برنج و طعم سس میگو است . در هر صورت استفاده از سبزی پلو هنگام دم
کردن پلو کاملا اختیاری است |